Selenis a sustinut proiectul “Studentii de azi, liderii de maine”, realizat de ARDOR

“Studentii de azi, liderii de maine” este un proiect realizat de Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) si finantat de Camera Deputatilor prin programul “Parteneriat cu societatea civila”. In cadrul lui au avut loc dezbateri si traininguri pe teme legate de alinierea Romaniei la standardele Uniunii Europene. Scopul proiectului a fost sa aduca un plus de informatie si de solutii la problemele invatamantului universitar romanesc, astfel incat acesta sa corespunda cerintelor internationale. La dezbateri au participat peste 400 de studenti din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Oradea si Timisoara.

Agentia noastra a sprijinit proiectul ARDOR pentru ca incurajam performanta in comunicare si sustinem pasiunea tinerilor pentru dezbaterile publice. In acest fel vrem sa ajutam la formarea unei generatii active, care sa aiba capacitatea de a-si sustine ideile cu argumente plauzibile. Dezbaterile promovate de ARDOR au ca rezultat formarea unor astfel de abilitati.

Proiectul s-a desfasurat intre 21 noiembrie – 20 decembrie 2007, in 5 centre universitare din tara. Au fost incluse Universitatea Bucuresti (Facultatea de Drept), Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi (Facultatea de Geografie), Universitatea Babes-Bolyai, Cluj – Napoca (Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii), Universitatea Crestina Partium, Oradea si Universitatea de Vest, Timisoara.

Participantii au dezbatut pe larg 2 teme:

  1. Procesul Bologna – Este educatia in spiritul procesului Bologna un drept respectat in invatamantul superior romanesc?
  2. Nevoia de adaptare la standardele UE a legislatiei si politicilor pentru piata muncii – Cat de departe este scoala superioara romaneasca de dinamica de pe piata muncii din UE?

Concluziile acestor dezbateri au fost centralizate si prezentate pe 17 decembrie, sub forma unui raport. Vezi raportul pe www.ardor-deb.ro.

ador_dezbatere

Monica Mocanu, Presedinte ARDOR si coordonatorul proiectului, spune despre “Studentii de azi, liderii de maine”:

monica_mocanu“Dezbaterile publice sunt practicate inca insuficient in Romania si de multe ori raman la nivel de exercitiu formal. Am  reusit sa “captam” opiniile si vocile a sute de studenti din cele 5 centre universitare, proband felul in care dezbaterile publice pot aduce un plus de argumentare, documentare, abordare critica si dinamism, facand astfel investitia Camerei Deputatilor una valabila pe termen lung”.

“Studentii de azi, liderii de maine” a fost finantat prin programul Camerei Deputatilor “Parteneriat cu societatea civila” si sustinut de organizatiile partenere Selenis si Cotidianul.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *