Selenis a relansat site-ul campaniei Umbrela Verde a Tuborg Romania

Selenis a relansat site-ul campaniei “Umbrela Verde”, campanie de responsabilizare fata de mediu desfasurata de Tuborg Romania. Noul site se adreseaza mai ales tinerilor si in special bloggerilor, care respecta mediul si vor sa isi asume sloganul campaniei, respectiv “Sa pastram Romania curata!”. Adresa site-ului este www.umbrelaverde.ro.

Principalul obiectiv al proiectului de relansare a fost ca site-ul sa ii angajeze intr-un dialog viu despre mediu si despre campania “Umbrela Verde” pe membrii comunitatii online.

Pentru asta, noul site:

  • le propune un sistem de parteneriate tuturor bloggerilor sensibili la problemele de mediu. Link-urile catre blogurile partenere vor fi afisate pe tot site-ul, urmarindu-se in acest fel crearea unei comunitati a celor care cred in obiectivele campaniei;
  • impartaseste continutul (fotografii, filme etc.) cu ajutorul unor servicii binecunoscute pentru comunitatea online, servicii precum Youtube.com sau Flickr.com;
  • le ofera vizitatorilor posibilitatea de a se inscrie ca voluntari in actiunile de ecologizare. De asemenea, ei pot solicita materialele promotionale ale campaniei. Spre exemplu, in cadrul campaniei se distribuie un sticker pentru masina, iar acesta poate fi primit prin posta, in urma unei solicitari pe site.

Pentru a interactiona cu membrii comunitatii, reprezentantii Tuborg vor folosi la randul lor un blog, integrat in cadrul site-ului.

Despre noul site, Alina Bratu, PR Manager Tuborg Romania si coordonatoare a campaniei, a declarat:

Umbrela Verde avea nevoie de un loc de intalnire placut pentru toti cei care vor sa ni se alature in obiectivul de a pastra Romania curata. Pentru Tuborg, transparenta si deschiderea fata de public au fost intotdeauna valori importante. De aceea am vrut ca ele sa se reflecte si in campania Umbrela Verde. La ora actuala primim prin intermediul noului site zeci de mesaje de sustinere pe saptamana. Oamenii ne cer materiale promotionale si se ofera voluntari sa transmita mai departe mesajul nostru. Acest lucru ne demonstreaza ca in randurile utilizatorilor de internet sunt o multime de oameni generosi, iar daca o companie reuseste sa demonstreze ca este sincera, ii poate convinge sa isi foloseasca energiile chiar si pentru un obiectiv ambitios cum e acela de a schimba o mentalitate gresita.

The project is not the first collaboration between Selenis and Tuborg Romania. In December 2007, our agency realized an online pressroom for the company. Today, the pressroom is used by over 130 journalists and bloggers to receive company’s news and research their articles.

umbrelaverde

About Tuborg Romania

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscuta si ca Tuborg Romania, este producator si importator de bere si bauturi racoritoare. Compania a intrat pe piata romaneasca in 1994 si a investit pana in prezent peste 185 de milioane de USD. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv marci internationale premium: Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness, Kilkenny, Orangina si Granini. Compania are peste 950 de angajati in Romania.

About the “Green Umbrella” campaign

Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt: 1) sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: “Gestul meu nu conteaza” si 2) sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata.

Campania include actiuni de voluntariat, cum ar fi cele de ecologizare, actiuni care urmaresc sa convinga prin puterea exemplului personal. De asemenea, in cadrul campaniei au fost difuzate in mass-media spoturi educative despre consecintele unor gesturi pe care multi le considera lipsite de importanta: aruncarea gunoiului la intamplare, abandonarea PET-urilor in locurile de picnic, folosirea imprundenta a focului etc.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *