Studiu de caz: Campania de comunicare pentru CIEL Awards

In perioada iulie – noiembrie 2006, Selenis a gestionat campania de comunicare online pentru proiectul CIEL Awards. Acesta a fost coordonat de Fundatia CIEL Romania si si-a propus sa-i ajute pe tineri sa inceapa o afacere sau sa-si construiasca o cariera in economie. Afla cum am contribuit la succesul proiectului.

Despre CIEL Awards

La inceputul lunii iulie, reprezentantii Fundatiei CIEL Romania au decis sa demareze proiectul CIEL Awards. Prin el si-au propus sa-i ajute pe tineri sa inceapa o afacere sau sa-si construiasca o cariera in economie.

Proiectul a reusit sa atraga sustinerea unor parteneri importanti printre care: BRD Groupe Societe Generale, XEROX Romania sau Oriflame Cosmetics. CIEL Awards a fost sprijinit de personalitati marcante ale sectorului de afaceri care au facut parte din juriu. Printre acestea s-au regasit: Viorel Bitu (Synergizer), Aureliu Ilin (BRD) sau Monica Tatoiu (Oriflame Cosmetics).

Reprezentantii CIEL au decis sa ne incredinteze componenta de comunicare online. Echipa noastra a realizat strategia si continutul site-ului www.cielawards.ro, iar agentia Kondiment a facut designul grafic.

Provocari

  • Tinerii antreprenori nu au incredere in sprijinul institutional pe care l-ar putea obtine pentru a-si incepe o afacere;
  • Tinerii au retineri in a-si face publice ideile de afaceri;
  • CIEL Awards nu avea notorietate. In 2006 s-a desfasurat prima editie.

Ce am facut noi

Declaratiile de sustinere ale partenerilor, asa cum apareau pe Homepage 1. Cand am comunicat lansarea site-ului, ne-am concentrat pe numele partenerilor (companii de top) si pe numele membrilor juriului (profesionisti cu notorietate).

Vizitatorii puteau vedea inca de pe homepage fotografiile si declaratiile acestora.

Am incercat astfel sa castigam increderea publicului, arantandu-i ca proiectul este sustinut de companii si personalitati marcante.

 

2. In perioada inscrierilor, am urmarit sa atragem atentia publicului prin accentul pus pe valoarea premiilor. Era vorba de credite nerambursabile (16.000 de Euro), credite fara dobanda si fara comisioane (peste 30.000 de Euro), laptopuri etc.

Campania s-a derulat pe site-uri partenere, printre care: Wall-Street.ro, 9AM.ro, ROL.ro, Business.ro, Finantare.ro, BizWords.ro, Neogen.ro etc.

ca_300x250

3. Am dezvoltat o baza de date cu abonati pe care i-am implicat in interactiunea cu site-ul si in multiplicarea informatiilor despre concurs.ca_carti_mare

Pe langa sistemul de abonare la alerta, accesibil din orice pagina a site-ului, am mai facut doua lucruri:

  • am conditionat descarcarea formularelor de inscriere, de abonarea la alerta;
  • am facut pe site un concurs special, cu tema “Esti pregatit sa incepi o afacere?“.

Acesta din urma presupunea completarea unui chestionar cu 10 intrebari. Prin tragere la sorti, 3 dintre cei care au raspuns corect au castigat carti despre antreprenoriat.

 

Sectiunea de Resurse a site-ului4. Am facut o sectiune de Resurse pentru a-i ajuta pe concurenti sa-si realizeze planurile de afaceri pentru competitie.

Aceasta cuprinde articole scrise pe profesionistii din Juriu, informatii despre carti de specialitate, legaturi catre site-uri din domeniul antreprenorial si catre comunitati online de specialitate.

 

5. Am facut o sectiune pentru jurnalisti si am transmis noutati despre proiect editorilor de la publicatiile online. Reprezentantii mass media au putut gasi in sectiunea Presa, comunicatele proiectului, galerii foto de la evenimente, aparitii in media ale CIEL Awards si datele de contact ale persoanei care gestiona relatia cu presa.

Rezultatele proiectului

  • Peste 100 de inscrisi in cele 3 sectiuni de concurs;
  • 1150 de abonati la alerta (le-au fost trimise 10 email-uri tematice);
  • 464 de participanti la concursul online “Esti pregatit sa incepi o afacere?” (concursul s-a desfasurat pe parcursul a 10 zile: 5 – 15 septembrie);
  • Site-ul cielawards.ro a avut, in perioada august – noiembrie 2006, 18.000 de vizitatori unici si peste 75.000 de afisari (conform Trafic.ro);
  • Pagina de Resurse a fost printre cele mai vizitate 10 pagini de pe site (conform Google Analytics);
  • Peste 100 de aparitii in presa despre CIEL Awards.

Opinia clientului

ca_dan-damianDaca la inceputul CIEL Awards spuneam ca am fost impresionati de rezultatele pe care le-a obtinut Selenis pentru evenimentele de care s-a ocupat, acum ma bucur sa pot spune ca suntem incantati de rezultatele pe care le-a furnizat in cadrul proiectului nostru”, declara Dan Damian (foto), Directorul General al CIEL Romania si Presedintele Fundatiei CIEL Romania. “Felicit echipa Selenis si imi exprim convingerea ca parteneriatul nostru va continua, cu cel putin acelasi succes, si la editiile viitoare ale CIEL Awards”.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *