Selenis a sponsorizat Forumul National de Dezbateri ARDOR

Forumul a gazduit Competitia Nationala de Debate pentru liceeni. In concurs au participat 170 de tineri, selectati dupa un sistem de calificari la nivelul celor 6 asociatii regionale care compun ARDOR (Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica).

Debate-ul este o dezbatere educationala. Doua echipe argumenteaza pro sau contra unei anumite teme. Competitia este un pretext pentru participanti sa-si exerseze discursul public, gandirea critica si argumentarea logica.

Debate-ul are unul sau mai multi arbitri care urmaresc daca participantii reusesc sa argumenteze convingator, sa organizeze prezentarea, sa raspunda prompt si analitic contra-argumentelor.

Agentia noastra a sponsorizat Forumul National de Dezbateri ARDOR deoarece suntem convinsi ca abilitatile de comunicare pe care le dezvolta practicarea debate-ului sunt esentiale pentru formarea tinerilor. Ne dorim ca aceste abilitati sa ii caracterizeze pe toti membrii echipei Selenis. De aceea suntem dispusi sa investim in dezvoltarea lor, inca din scoala. Nu in ultimul rand consideram ca Forumul de Dezbateri este un proiect de referinta pentru educatia din Romania.

Pe langa competitia de debate, organizatorii le-au oferit participantilor oportunitatea sa asiste la  sesiuni de prezentari ale unor invitati speciali.

Dragos Dehelean, Directorul General al Selenis a fost unul dintre acestia. El le-a vorbit participantilor despre doua dintre proiectele sociale derulate de agentia noastra: Olimpiadele Comunicarii si ResponsabilitateSociala.ro.

dragos_deheleanAm fost surprins sa vad cat interes genereaza subiectul “responsabilitatii” in randurile tinerilor. In definitiv ei sunt generatia care va aduce o schimbare radicala in modul in care percem “datoria” companiilor fata de societate. […] Cred ca e de datoria noastra, a cat mai multor companii, sa facem in asa fel incat proiecte ca cele organizate de ARDOR sa infloreasca si sa devina niste locuri “sacre”. Pentru ca doar cu astfel de proiecte vom avea niste generatii de care sa fim mandri”, a spus Dragos Dehelean, Director General Selenis.

Au mai sustinut prezentari Cristian Pirvulescu (Presedintele Asociatiei ProDemocratia), Anca Crahmaliuc (Directorul de Marketing al Siveco Romania), Valeriu Nicolae (Secretarul General al European Roma Grassroots Organization), Indrei Radu (Membru Fondator al Fundatiei Familiei Ratiu).

Agentia noastra a mai sustinut in trecut activitatea ARDOR prin dezvoltarea site-ului www.conferintelecivice.ro. Conferintele Civice sunt un proiect al ARDOR in cadrul caruia liceenii dezbat subiecte legate de democratie alaturi de personalitati publice si lideri ai societatii civile.

ardor

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *